top of page

Story

crafting each day keeps the crazy away...

ahogy az angol mondja, vagyis a "mindennapi alkotás távol tartja az őrületet"

és pontosan ezt a nézetet vallom én is a rezinában.


Abonyi Alma vagyok a hely megálmodója, alapítója.

A stúdió ötlete lassan, ám annál határozottabban született meg: az elmúlt években béreltem műhelyeket itt-ott, de egyre erősebb lett az elhatározás, hogy nagyon szeretnék egy saját műtermet kialakítani.


Így találtam rá a Csengery utcai csiszolatlan gyémántra, aminek a különleges atmoszférájába és terébe azonnal beleszerettem.  A méretéből és szerencsés elosztásából adódóan pedig nem volt kérdés, hogy végre nem csak saját műhelyt hozhatok létre, hanem egyúttal megszületik egy közösségi tér is, ahol tisztelt kollegináimmal, kedves barátaimmal megoszthatjuk tudásukat és tapasztalatainkat jó hangulatú események keretein belül is.

story: About Us
_DSC1381_resized_20190812_055507271_edit

Abonyi Alma

Az utolsó előtti pillanatig vegyészmérnöknek készültem a gimnáziumban, majd mégis a művészi pályát választottam, és elsőre fel is vettek a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára. Az itt töltött hat évemet leginkább a különböző műgyantákkal való kísérletezés határozta meg. 2011-ben dícsérettel diplomáztam és mint aki jól végezte dolgát teljesen új kihívások elé állítottam magam :) Számomra nagyon hiányzott, hogy az emberekkel interakcióm legyen... Így utólag már egyértelmű, hogy miért az alkalmazott művészet felé kezdtem kacsingatni. Az egyetemi éveim alatt is készítettem gyanta ékszereket, kiegészítőket magamnak és MOME-s tervezőtársaknak is, de akkor ez még csak a mellékszál volt. Diploma után kezdtem el kikísérletezni azt az epoxy-carbon technologiát, amivel végül testet öltöttek az első táskáim és 2013-ban megszületett az Alma Abonyi kiegészítő márka. 2016-ban tovább szélesedett a látóköröm és bőrtáskákkal egészült ki a portfólióm. Számos izgalmas projektet vittem sikerre, mint táska tervező, talán a két legkiemelkedőbb, hogy tervezhettem a DOVE-nak és az NN-es laptoptáskákat is nagyon szeretem, de például még mindig kiráz a hideg, amikor eszembe jut az az izgalom, ahogy az első Mercedes Benz Fashion Weekre készültem.

Viszont mindeközben és mindemellett folyamatosan dolgoztam, mint szobrász is, különböző alkalmazott területeken (díjakat, film díszleteket, filmes special effect készítettem és készítek). A rezina ötlete így született meg bennem.

story: Meet The Team
story: Pro Gallery
bottom of page