top of page
resin coloring

Bevezetés
a művészgyanták világába

A Bevezetés a művészgyanták világába című könyv egy hiánypótló kiadvány.

A kódex alapvetően két nagy részre tagolódik: átfogó elméleti leírásra, és húsz, lépésről lépésre végigkövethető projektre.

Lapozz Bele!

REZINA_Print_20210705_01.jpg

Átfogó elmélet

Az elméleti részben alaposan elmagyarázza a gyanták biztonságos használatát, működésüket, megvizsgál és összehasonlít többféle anyagot, bemutatja a hasznos eszközöket, és elmélyülten feltár minden olyan részletet, melyek a kreatív felhasználás szempontjából fontosak: a helyes méréstől kezdve a tökéletes keverésen és a színezési lehetőségeken keresztül egészen a számítási segédletig, mellyel bárki könnyedén eligazodhat a munkához szükséges számítási feladatokban.

Projektek lépésről lépésre 
egyszerű

A könyv második felében megváltozik a struktúra: húsz, egyre összetettebb projekten keresztül tanítja meg az olvasót az alkalmazható technikákra. A projektek felépítése hasonlít egy szakácskönyvhöz, amelyet nem muszáj a legelejétől kezdeni, bárki bárhol felcsaphatja a könyvet, és kedve szerint választhat a “receptek” közül. A döntést különböző piktogramok segítik, melyek megmutatják, hogy nagyságrendileg mennyi időt és anyagi ráfordítást igényel az adott munka, továbbá minden projekt nehézségi szintek szerinti besorolással is el van látva.

IMG_4898.jpg
resin vase

Projektek lépésről lépésre
komplex

A tíz egyszerű projektet követően néhány oldal erejéig ismét az elméleti ismereteinket bővíti a könyv, itt tanulhatjuk meg a tökéletes csiszolás és polírozás csínját-bínját, illetve az öntőformák készítésébe is betekintést nyerünk. A további ötletek megvalósításához ugyanis már ezekre az eljárásokra is szükség van, így egészen komplex tárgyak létrehozására is lehetőség nyílik. Az utóbbi idők kedvelt anyagpárosítása, a fa és gyanta kombinációja is visszaköszön három elkészítendő tárgyon.

Nagykövetek

A projektek meghatározásánál Alma nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy azok ne kifejezetten a személyes ízlését tükrözzék, hanem a lehető legszélesebb spektrumon mozogjanak, minél több technika átadására módot adjanak, ezzel segítve, hogy mindenki megtalálhassa a számára legvonzóbb irányokat. A könyvet igazán izgalmassá pedig az a kilenc Nagykövet teszi, akik a könyvben szereplő minden második alkotást Almával közösen hozták létre. Az ismert szakemberek és művészek saját ízlésüket, érdeklődésüket és a művészgyanták iránti lelkesedésüket adják a közös projektekhez.

working with resin
mugyanta_borito_3D.jpg

Kötés: keménytábla

Terjedelem: 288 oldal

Méret: 188 x 252 mm

Súly: 1067 gr

Kiadás éve: 2021

Ár: 8900.-

ISBN: 978-615-01-3169-6

Rendeld meg most!

bottom of page