top of page

máj. 28., Szo

|

Budapest

ÚJ TEMATIKA - Öntőforma készítő workshop - minden, amit a prototípusok és a saját öntőformák készítéséről tudni kell

⚡ A saját, egyedi öntőforma készítése számtalan esetben nagyon hasznos és egyenesen nélkülözhetetlen folyamat. Egy teljesen új dimenzió nyílik meg előttünk, amikor már nem függünk a megvásárolható öntőformáktól, hanem kedvünk szerint mi magunk tudjuk elkészíteni őket.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
ÚJ TEMATIKA - Öntőforma készítő workshop - minden, amit a prototípusok és a saját öntőformák készítéséről tudni kell
ÚJ TEMATIKA - Öntőforma készítő workshop - minden, amit a prototípusok és a saját öntőformák készítéséről tudni kell

Idő és helyszín

2022. máj. 28. 10:00 – 15:00

Budapest, Budapest, Csengery u. 67, 1067 Hungary

Az eseményről

RENDHAGYÓ WORKSHOP - Öntőforma készítés, avagy hogyan hozzunk létre egyedi prototípusokat és különféle öntőformákat

🔥 Az egyedi sablon készítése számtalan esetben nagyon hasznos, sőt egyenesen nélkülözhetetlen folyamat. Egy teljesen új dimenzió nyílik meg előttünk, amikor már nem függünk a megvásárolható negatívoktól, hanem mi magunk tudjuk elkészíteni őket. Az öntőformák létrehozásának számos módja létezik, attól függően, hogy formailag mennyire összetett tárgyat szeretnénk előállítani vagy éppen duplikálni, mennyi lehetőségünk van az utómunkára, illetve milyen alapanyagok állnak rendelkezésünkre.

👀 Azok számára, akik bele-belenéztek régebbi élő videóimba, nem újdonság, hogy talán az egyik legkedvesebb feladat számomra, főleg ha még ide soroljuk a direktöntvényezést is. 2005-ben készítettem az első szilikon öntőformámat, teljesen autodidakta módon, majd a Képzőművészeti Egyetemen töltött évek alatt és számos izgalmas filmes projekt által tökéletesítettem a különböző eljárásokat, jó néhány elhibázott próbálkozás, izzadtság- és könnycsepp árán 😅

Kinek ajánljuk ezt a workshopot?

🤓 Ez a tanfolyam kifejezetten azoknak szól, akik a már meglévő tudásukat szeretnék fejleszteni és az egyéni elképzeléseik megvalósításához kívánják eszköztárukat bővíteni. Akik számára nem elegendő/megfelelő a kereskedelemben kapható öntőformák kínálata, mert egyedi és személyes megoldásokban szeretnének tervezni.

🛠️ Ezen az alkalmon nem fogunk a gyantázásról és a különböző öntészeti, művészeti eljárásokról beszélni. 

Nem kifejezetten egy műalkotást hozunk létre, hanem számos anyagot, eljárást vizsgálunk meg és ezekkel különböző öntőformákat fogunk készíteni.

Nehézségi szint

Könnyű/közepes 

A workshop menete

🔍 Ezen a rendhagyó tanfolyamon alaposan górcső alávesszük, hogy milyen anyagokból érdemes öntőformákat készíteni, milyen felületi kezelések szükségesek, milyen technikákat alkalmazhatunk: így például fogunk kalodát építeni PVC és polisztirol lemezből, megnézzük milyen lehetőségeink vannak az olcsó, univerzális fugázó szilikonokkal, megtanítunk számos jól használható trükköt és professzionális poliaddíciós és polikondenzációs szilikonokból is készítünk öntőformákat. Természetesen alaposan átbeszéljük, hogy mikor milyen anyagot érdemes választanunk és miért azt.

⚡ Az öntőforma készítéssel szorosan összefügg a formaleválasztás kérdése, ezt is alaposan körül fogjuk járni, sokféle anyagot és lehetőséget bemutatva ⭐ Ám itt még nincs vége: a maximalizmus kedvéért belemegyünk az ősminta készítés alapjaiba is. Megnézzük az alapvető kritériumokat és lehetőségeket, majd ezzel kapcsolatban is mutatunk számos nagyszerűen használható alapanyagot és technikát.

🥁 Tehát összefoglalva, ezen az alkalmon megtanulhatod az alapjait annak, hogy hogyan készítsd el azt az akármilyen egyedi formát, amit megálmodtál. Onnan kezdve, hogy a fizikailag még nem létező tárgyat milyen módokon, milyen anyagokból tudod létrehozni; mi szükséges ahhoz, hogy ez a forma tökéletes ősminta lehessen és hogy hogyan, miből készítsük el a sokszorosító öntőformáját…

🔥 A workshopokon való részvételhez nincs szükség előképzettségre, sem különleges kézügyességre. 

Extra kis létszámú csoportokban dolgozunk, ezzel garantáljuk a felhőtlen kikapcsolódást, hogy minden információt maximálisan el tudj sajátítani és legyen idő az egyéni kérdések, problémafelvetések megválaszolásásra is,

❗ Nagyon fontos számunkra, hogy olyan tanfolyamokat tartsunk, ahol a feltöltő hangulat mellett magas szintű oktatás zajlik, hisz számunkra az az igazi sikerélmény, ha úgy tudjuk átadni ezt a szenvedélyt, hogy utána Te is késztetést érezz arra, hogy folytasd otthon és mindezt a legnagyobb biztonsággal és boldogsággal tehesd 🤓 !

📅 Időpont: május 28. szombat, 10:00 - 15.00

Tervezett program ⏳

10:00 - 10:15 A stúdió rövid bemutatása, egymás rövid megismerése 😍

10:15 - 11:00 Az anyagok és a technikák részletes, elméleti átbeszélése 📑

11:00 - 15.00 Lépésről lépésre haladunk az ősmintától az egyre komlexebb öntőformákig. Gyakorlatban is megnézünk mindent, amiről az elméletben volt szó. Mindenki egyénileg készíti az öntőformákat a különböző anyagokkal, technikákkal 😊😊 Természetesen mindenben segítünk, ha elakad valaki, de a cél az, hogy Ti is elsajátítsátok a tudást és a külöböző trükköket.

Részvételi díj: 34.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza a programot, a különböző öntőformák készítéséhez szükséges összes anyagot, eszközhasználatot, oktatói segítséget és tartalmaz egy jegyzetfüzet, hogy a bevezető előadás során lehetőséged legyen feljegyezni a technikákat, tippeket és saját tapasztalataidat 📝

Létszám: max. 4 fő

Mit kell hozni, mivel kell készülni?

⚡ Minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk, csakis Rád és a kreativitásodra lesz szükség!

A bevezető előadás jegyzeteléséhez is készülünk ám kis füzettel, tollal és egy kedves kötény fogja a ruhádat óvni, a néha előforduló heves alkotói munka következményeitől, mint pl. egy-egy lecseppenő anyag. Az öltözékkel kapcsolatban azonban azt javasoljuk, hogy lehetőleg olyan felsőben érkezz, aminek vagy nincs hosszú ujja vagy pedig viszonylag passzentos, a libegő ruhaujjak tudnak mindenbe bele lógni 😅 Ám amennyiben játszós ruhában érzed magad igazán biztonságban, természetesen maximálisan megértjük 😊 !

❓ Megválaszolatlan kérdésed maradt?

Bővebb információért vagy speciális kérdésekkel/ kérésekkel keress minket bátran, lehetőleg írásban az elérhetőségeink valamelyikén! 🤗

Jegyek

  • Öntőforma készítő workshop

    34 900,00 Ft
    Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Esemény megosztása

Event Info: Events
bottom of page