top of page

szept. 03., Szo

|

rezina studio

Bevezetés a művészgyanták világába - átfogó ékszerkészítő workshop

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a legkomplexebb workshopunk, nevezhetnénk művészgyantás gyorstalpalónak is: háromféle gyantát is kipróbálunk és számos technikát, témát megvizsgálunk. Az alkalom végére nemcsak hét csodás ékszert készítesz, hanem átfogó tudást szerzel a művészgyanták használatáról.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Bevezetés a művészgyanták világába - átfogó ékszerkészítő workshop
Bevezetés a művészgyanták világába - átfogó ékszerkészítő workshop

Idő és helyszín

2022. szept. 03. 10:00 – 15:00

rezina studio, Budapest, Csengery utca 67, 1067 Hungary

Az eseményről

✨ Mindig is izgatottan nézted a neten a videókat, hogy hogyan készülnek a gyanta csodák, de valahogy nem érezted magadban az erőt vagy aggódtál, hogy vajon tényleg Te is el tudod-e készíteni őket otthon? Esetleg már konkrét kérdéseid vannak a saját kísérletezéseid nyomán vagy egyszerűen csak egy kis nyugalomra vágysz és szeretnél egy csodás alkotást létrehozni? Amennyiben valamelyik igaz Rád, akkor nagyon jó helyen jársz! A Rezina Studio pont ezért jött létre 💙

🤓 A “Bevezetés a művészgyanták világába - átfogó ékszerkészítő workshop” a legkomplexebb tanfolyamunk, nevezhetnénk akár művészgyantás gyorstalpalónak is. A részletes előadáson alaposan górcső alá vesszük a különböző gyanták működési elveit; előnyeiket, hátrányaikat és felhasználási területeiket. Alkotni fogunk egy speciális UV fényre szilárduló gyantával és kétféle epoxi gyantát is kipróbálunk, hogy az elméletben tanultakat gyakorlatban is megfigyeljük.

🔎 A háromféle gyantával számos technikát és témát megvizsgálunk.

Az alkalom végére nemcsak hét csodás ékszert készítesz, hanem átfogó tudást szerzel a művészgyanták alkalmazásáról. Az elképzeléseidnek megfelelően választhatsz majd a különböző ékszeralapok és szilikon öntőformák közül. Az elején irányítottabban átvesszük a legfontosabb alapvető gyantás ékszerkészítő technikákat, majd szépen lassan mindenki a saját alkotásaira kezd koncentrálni. Nincs semmi, ami kötelező lenne! Ha valaki valamit nem szeretne kipróbálni, mert például egy előző szisztéma rabul ejtette, akkor természetesen folytatja azzal is. Igyekszünk lehetőséget adni arra, hogy a legszélesebb spektrumban adhassuk át a tudásunkat, de az egyéni elképzelések ezt felülírhatják. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te elégedett legyél az alkalom végére és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Kinek ajánljuk ezt a workshopot?

👀 Mivel az a legsokrétűbb tanfolyamunk, így mindenkinek szeretettel ajánljuk, aki most ismerkedik a gyantás világgal és nem kifejezetten egy speciális alkotási folyamatot szeretne megtanulni, hanem ki szeretne próbálni többféle anyagot, az alapokat szeretné megérteni és elsajátítani. Az átfogó előadáson alaposan górcső alá vesszük a különböző gyanták anatómiáját, felhasználását. Majd gyakorlatban is átnézzük a legfontosabb lépéseket együtt és ezután kezdődik az alkotási folyamat.

Az ékszerkészítő workshop alkalmával számos technikát és alapanyagot kipróbálhatsz, emiatt rendkívül hasznos, nagyon élvezetes és csodás alkotások fognak kikerülni a kezeid közül. A sikerélmény garantált!

❓Ha bizonytalan vagy, hogy melyik workshopra is jelentkezz először, akkor ezt vagy amennyiben a nagyobb tárgyak készítése jobban érdekel, akkor a hasonló elnevezésű "Bevezetés a művészgyanták világába- ..." pour-art tematikájú workshopot ajánljuk. Szerintünk ez a két workshop a leginspirálóbb a gyantával való első találkozásra, használatra. Nagyszerű élményt és alapos tudást ad, miközben káprázatos alkotások születnek. Ha megvannak ezek az alapok, utána már könnyebben lehet rá építkezni és kísérletezni.

Nehézségi szint

Könnyű. 

Ígérjük, hogy a különböző alapok, formák, pigmentek és egyéb befoglalásra váró mütyürök kiválasztása fogja a legnagyobb fejtörést okozni.

A workshop menete

💍 Elképzelésednek és stílusodnak megfelelően a helyszínen választhatsz majd a különböző díszíthető alapok és szilikon formák közül: így készíthetsz akár gyűrűt, medált, fülbevalót… de a férfiaknak, kevésbé ékszer fanatikusoknak is készülünk mindenféle alternatív megoldással, hogy a technikai trükköket maximálisan el tudják sajátítani ők is.

Ám bárhogy is választasz, az alkotási folyamat minden esetben ugyanaz lesz: a  részletes bevezető előadás után gyakorlatban is megmutatom a különböző technikai fortélyokat.

🔮 Legelőször a Pentart nagyszerű gyorskötésű UV gyantáját fogjuk kipróbálni. Itt lehetőség nyílik a rétegezés elsajátítására és elkezdünk a színezéssel is barátkozni. Az UV gyanta számos előnye közül talán a legkiemelkedőbb a gyors kikeményedése: ezek a tárgyak szépen becsomagolva, azonnal elvihetők lesznek a workshop végén.

Ezt követően megnézzük a márványozós technikát, melyhez a Pentart Super Glass 1:1 művészgyantáját használjuk majd. Tovább vizsgáljuk a színezést és az epoxi gyanta használatának legfontosabb buktatóit is szemügyre vesszük gyakorlatban: együtt mérjük ki és keverjük be az ehhez szükséges alapanyagot, hogy jól rögzüljenek a kardinális információk.

Folytatásként pedig a szilikon öntőformák alkalmazásával egy újabb öntészeti eljárást sajátítunk el. Ehhez a Lauriz Art Quick epoxi gyantáját fogjuk használni.

👉 Összegezve: az elején kicsit irányítottabban vesszük át a legfontosabb alapvető technikákat, majd szépen lassan mindenki a saját alkotásaira kezd koncentrálni. Ám egyik sem kötelező érvényű!! Ha valaki valamit nem szeretne kipróbálni, mert nem tetszik neki, vagy egy másik szisztéma ejtette rabul, akkor természetesen folytathatja azzal. Igyekszünk a lehető legszélesebb spektrumban mutatni meg a lehetőségeket, de az egyéni elképzelések ezt felülírhatják. Számunkra az a legfontosabb, hogy csillogó szempárral és elégedett mosollyal távozz majd az alkalomról és ezért mindent el is fogunk követni.

❗ Nagyon fontos számunkra, hogy olyan tanfolyamokat tartsunk, ahol a feltöltő hangulat mellett magas szintű oktatás zajlik, hisz számunkra az az igazi sikerélmény, ha úgy tudjuk átadni ezt a szenvedélyt, hogy utána Te is késztetést érezz arra, hogy folytasd otthon és mindezt a legnagyobb biztonsággal és boldogsággal tehesd 🤓 !

🌈 Természetesen az illusztrációként használt képektől eltérő színekben, formákban is alkothatsz, ezek csak minták és hangulatok. A szivárvány teljes skálájából választhatsz majd pigmenteket és számtalan mütyür várja már, hogy gyantába legyen öntve... Őszintén mondom, hogy a színek, formák kiválasztása, az ékszerek megtervezése lesz a workshop legnehezebb feladata.

🌺 Amennyiben van olyan szárított virágod, préselt leveled vagy bármid, amit szeretnél felhasználni valamelyik tárgyhoz, nyugodtan hozd magaddal. Együtt megvizsgáljuk majd, hogy alkalmas-e arra, hogy gyantába öntsük.

A workshopokon való részvételhez nincs szükség előképzettségre, sem különleges kézügyességre. Kis létszámú csoportokban dolgozunk, ezzel garantáljuk a felhőtlen kikapcsolódást és hogy el tudd készíteni az általad megálmodott különleges tárgyakat.

⚙️ FONTOS: A legtöbb művészgyantának, így amivel a stúdióban is dolgozunk 24-48 óra szükséges a teljes megszilárdulásig, ezért nem tudod majd elvinni magaddal az alkotásodat azonnal, kivétel persze az UV gyantával készült ékszerek. Továbbá a szilikon formába öntött tárgyakat nagy valószínűséggel csiszolni és polírozni is kell majd, ám ezeket mi befejezzük Neked. Az átfutási idő általában 1,5-2 hét szokott lenni, de nagyon sietünk. 

Ha valami miatt sürgős Neked, akkor mindenképp jelezd és igyekszünk soron kívül elkészíteni.

Lehetőséged van választani, hogy futárszolgálattal vagy FOXPOST automatába küldjük majd el Neked az elkészült alkotásodat vagy akár be is tudsz majd ugrani érte a Rezinába.

📅 Időpont: szeptember 3. szombat 10:00 - 15.00

Tervezett program ⏳

10:00 - 10:15 A stúdió rövid bemutatása, egymás rövid megismerése 😍

10:15 - 12:30 Az anyagok és a technikák bemutatása 📑

A részletes bevezető előadásban átbeszéljük a gyantázás legfontosabb tudnivalóit, majd gyakorlatban is megnézzük a technikákat, ám ezután már rajtad lesz a sor és átadjuk a varázspálcát 🪄

12:30 - 15.00 Szabad alkotás (természetesen oktatói segítséggel, amennyiben szükséges, de alapvetően mindenkit hagyunk "játszani" 😊😊

Részvételi díj: 34.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza a programot, az egyedi ékszerek megvalósításához szükséges összes anyagot, eszközhasználatot, oktatói segítséget és tartalmaz egy jegyzetfüzet, hogy a bevezető előadás során lehetőséged legyen feljegyezni a technikákat, tippeket és saját tapasztalataidat 📝

Létszám: max. 6 fő

Mit kell hozni, mivel kell készülni?

⚡ Minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk, csakis Rád és a kreativitásodra lesz szükség!

A bevezető előadás jegyzeteléséhez is készülünk ám kis füzettel, tollal és egy kedves kötény fogja a ruhádat óvni, a néha előforduló heves alkotói munka következményeitől, mint pl. egy-egy lecseppenő gyanta. Az öltözékkel kapcsolatban azonban azt javasoljuk, hogy lehetőleg olyan felsőben érkezz, aminek vagy nincs hosszú ujja vagy pedig viszonylag passzentos, a libegő ruhaujjak tudnak mindenbe bele lógni 😅 Ám amennyiben játszós ruhában érzed magad igazán biztonságban, természetesen maximálisan megértjük 😊 !

❓ Megválaszolatlan kérdésed maradt?

Bővebb információért vagy speciális kérdésekkel/ kérésekkel keress minket bátran, lehetőleg írásban az elérhetőségeink valamelyikén! 🤗

Jegyek

  • Átfogó ékszerkészítő workshop

    34 900,00 Ft
    Elfogyott

Erre a rendezvényre minden jegy elkelt.

Esemény megosztása

Event Info: Events
bottom of page